Hoppas på storpublik till ny reggaefestival

1:29 min

18 000 besökare på två dagar. Det är vad arrangörerna hoppas på när de flyttar reggaefestivalen från Uppsala till Furuviksparken, en mil söder om Gävle. Yared Tekeste, som startade festivalen i Uppsala, är nöjd med flytten.

– Vi har haft ett långtgående samarbete med Parks and Resort (ägaren av Furuvik) i olika former. När Kenny Mattsson hörde att vi inte skulle hålla till i Uppsala mer så hörde han av sig. Det tog oss med storm! Jag höll på att tappa andan, säger Yared Tekeste och skrattar nöjt.

Efter elva tillfällen i Uppsala flyttar reggaefestivalen till Furuviksparken. Där finns redan camping, scen och toaletter och behöver inte byggas upp för de två festivaldagarna. Artistbokaren i Furuvik, Kenny Mattsson, tror inte att det blir några problem med djuren i parken.

Två artister släpper de idag, Junior Natural från uppsala och Lion Dub från gävle. Men Kenny Mattsson vill också bredda i reggaeutbudet i festivalen.

– Lite mer folkliga reggaeakter som fler kan ta till sig, förklarar han

Är ni beredda på poliser på området?

– Vi har redan en dialog med kommunen och polisen. Det ska vara ordning och reda och vi tar helt avstånd från droger. Det är inte där fokus ska ligga, säger Kenny Mattsson.

Yared Tekeste har förhoppningar om att festivalen inte blir ettårig i Furuvik.

– Vi önskar en lång tid framöver.