Sirius laddat för revansch

9:12 min

Nu till helgen drar herrarnas division 1 i fotboll igång. I år spelar Sirius från Uppsala och Enköpings SK i samma serie. Och de går in med helt olika förutsättningar och förväntningar.

– Revanschlustan är stor. Nu har vi tagit nya tag igen. Det är charmen med fotboll. Det är nästan aldrig för sent att reparera en skada. Det kommer alltid nya möjligheter, och vi är där nu. Det är tredje gången gillt, säger Jonas Bylund, målvakt i Sirius om det faktum att Uppsalalaget varit nära att gå upp i Superettan två år i rad.

För Enköpings SK är läget något helt annat. I höstas vann ESK division 2 och är alltså nya i division 1. Laget har förstärkt med flera nya spelare, till exempel backen Dillan Ismail från Sirius.

– Jag kom inte överens med Sirius. Enköping var det som kändes bäst och det som ligger närmast. Jag tvekade i början, men jag tänkte att det är inte Real Madrid och Barcelona vi pratar om, utan lokalfotboll. Mitt mål är att spela så mycket matcher som möjligt och utvecklas. Då får inte rivalitet mellan Sirius och Enköping hindra mig, säger Dillan Ismail.