Uppsala

Uppgörelse bakom mordförsök

Polisen: ”Handlar om uppgörelse”
1:02 min

En svårt knivskuren man fördes till Akademiska sjukhuset på onsdagskvällen. Händelsen rubriceras som försök till mord och polisen sätter det i samband med ett slagsmål mellan ungdomar vid samma tidpunkt.

– Det rubriceras som försök till mord eftersom knivsticket var rätt centralt i bröstet, säger Lars Eskhult, vakthavande befäl på Uppsalapolisen.

Ungefär samtidigt fick polisen larm om ett större slagsmål på Lästmakargatan i Uppsala, vilket kopplas samman med mordförsöket.

– Det var många ungdomar på plats och stämmer i tid. Vi har sökt runt i området och hittat en del grejer, vad kan jag inte gå in på. Vi har också hört personer på plats, säger Lars Eskhult.

Enligt Christer Nordström på Uppsalapolisen hade man vid lunchtid på torsdagen hört ett antal personer, och de var ganska fåordiga.

– Vi misstänker att det handlar om någon form av uppgörelse i kriminella kretsar, det är helt klart, säger Christer Nordström.

Enligt uppgift ska mannen ha blivit svårt skadad och fick sövas ner när han kom till Akademiska sjukhuset igår kväll. Polisen besökte den knivskurne mannen på sjukhuset under eftermiddagen, och försökte att ställa några frågor till honom - men utan resultat. Polisen gör nu bedömningen att mannen behöver vila, innan det blir möjligt att återuppta förhören.

Mordförsöket tros ha skett vid 21-tiden igår vid grönområdet bakom Sala backekyrkan. Ett av spåren är en bil som tros ha buskört i området under gårdagen.

– Vi fick påringningar om att en grön Audi skulle ha buskörts i området tidigare under dagen. Den bilen har vi anträffat och kommer att undersökas av kriminaltekniker. Ett stort antal personer är förhörda och flera av dem vill inte medverka. Nu måste vi först få veta av offret vad som möjligen kan ha hänt innan vi kan ha någon uppfattning om vad som faktiskt har inträffat på platsen.

Mannen, som är född 1990 och allvarligt skadad, kördes till sjukhuset av vänner strax efter klockan sex på onsdagskvällen.

Ingen person är misstänkt i nuläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".