Josefin Lilja

Ny stenkastning mot buss

UL: ”Det skapar alltid oro”
1:23 min

Stenkastningen mot stadsbussarna i Uppsala fortsätter. Nu på eftermiddagen blev en buss återigen utsatt för glaskross. Gamla Uppsalabuss och Upplands Lokaltrafik har i samråd bestämt att fortsätta begränsa trafiken på linje 7.

Det innebär att bussen vänder redan i Gottsunda centrum istället för vid simhallen som normalt. Trafiken kommer vara begränsad åtminstone över helgen.

- Vi har inte satt någon bortre gräns utan det som kommer att hända härnäst är att vi ser över i vilken mån vi kan ta initiativ till samverkan med polis och berörda inom kommunen för att se om det går att komma till rätta med vad problemet egentligen är, säger Sture Jonsson, informationschef på Upplands Lokaltrafik.

Är någon busschaufför orolig?

- Det finns det säkert. Det här är händelser som äventyrar säkerheten och det skapar alltid oro bland de som närmast drabbas. I eftermiddag krossades alltså ännu en ruta på en buss i Gottsunda. Denna gång var det två pojkar som inte fick ta med sig cyklarna på bussen och med anledning av det krossade de bakrutan.

Polisen har valt att inte göra någon extra insats med anledning av det som hänt. De menar att det rör sig om en mycket liten och ung grupp som stått för stenkastningen och att det därför räcker med den samverkan som redan finns i området. Men Sture Jonsson tycker ändå att polisen har varit aktiv.

- Igår när jag besökte platsen var en polispatrull där så vi upplever att de har varit på plats. Vi hoppas att detta inte är något som ökar så vi behöver ta till ännu mera åtgärder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".