Fortsatt kritik Skanskas väghållning

Kritiken mot Skanskas väghållning i länet fortsätter. Trots att det nästan är en vecka sen snön kom så finns det fortfarande för isiga vägar.

Vägverket kan kräva ekonomisk ersättning för det dåliga underhållet och busschaufförerna vill inte köra eftersom det är för farligt.

- Det här är katastrof helt enkelt. Det får inte vara så här. Det är väldigt dåligt underhållet och det är variationer i vägbanan på mellan fem och tio centimeter så man får sitta och parera tvärs över vägbanan, säger Åke Malmström som är busschafför.

Åke Malmström kör skolskjutsar kring Vänge och Åkerlänna för Swebus och han är inte enda chauffören som klagat på isiga och gropiga vägar idag, en vecka efter första snön. En del säger att de aldrig sett så dåligt väglag förr och utanför länsgränsen ser det bättre ut.

Efter att Radio Uppland rapporterat om väglaget kring Vänge och Åkerlänna ska de bitarna nu ha skrapats, enligt uppgift.

Vägverket har ansvar för underhållet, men har sen september i år lagt ut bitar på entreprenad till Skanska.

Fredrik Brokvist är driftchef för vägverket Uppland och han håller med om att det varit mycket kritik mot Skanska.

Upplandsnytt har tidigare berättat om kritiken mot Skanskas väghållning och har inget förbättrats till imorgon så tänker Åke inte köra skolskjutsarna kring Vänge och Åkerlänna, vilket handlar om totalt 230 barn.