Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Gravid tvingades sluta på Menzies Aviation

"Jag fick inte förlängt eftersom jag var gravid"
2:07 min

Om du är gravid kommer du ändå inte att kunna jobba. Det svaret säger Mikaela Edlund att hon fick av sin arbetsgivare när hon trodde att hennes anställning skulle förlängas. Har du egna erfarenheter av Menzies Aviation? Kommentera här!

Som vi berättade härom dagen så är problemen på Menzies Aviation stora enligt nuvarande och före detta anställda som vi pratat med - och nu kommer mer kritik. För Mikaela Edlund var graviditeten en orolig tid. Mikaela jobbade också fullt i rädsla av att bli av med jobbet trots att hon hade sjukintyg.
– Jag hade en komplicerad graviditet och skulle egentligen vara sjukskriven enligt min läkare, men de kunde inte särbehandla någon sa de, säger hon.

Företagets personalchef Frida Randa känner inte igen bemötandet:
– Det här låter väldigt främmande och jag vill jättegärna att man kontaktar mig.

Som Upplandsnytt berättade i morse så är arbetssituationen ohållbar enligt anställda och före detta anställda på Menzies Aviation Sverige, som har personal ibland annat i incheckningen på Arlanda. Olika budskap från olika personer i ledningen och orealistiska scheman med 2-timmarspass eller 12- timmarspass utan rast eller lunch var vardag enligt dom. För Mikaela Edlund var veckorna svåra att planera.

Dålig samordning i ledningen och brister i personalpolitik kan vara några av orsakerna menar Kent Konradsdal på SEKO. Enligt personalchef Frida Randa är det bara finjusteringar som görs i sista sekund och alla ges en möjlighet att påverka sitt schema. Nedskärningar har gjort att vi har tvingats omorganisera säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".