Kommunen står bakom Almtunas arenaprojekt

Hockeyklubben Almtuna har stora planer på en ny arena vid Gränby centrum i Uppsala, och på torsdagseftermiddagen höll  man presskonferens om projektet.

Ett första stort steg är taget i arbetet med Almtuna IS omfattande visionsprogram. I onsdags kväll beslutade en enhällig kommunstyrelse (samtliga partier), att ge Almtuna IS sitt stöd i det fortsatta arbetet med realiseringen av arenan som man hoppas kan invigas 2010.

Beslutet innebär att samtliga politiska partier varit eniga om att ge projektet Uppsala Stads välsignelse, dock inget ekonomiskt stöd. 

I beslutet framgår det klart och tydligt att samtliga nämnder som berörs av projektet får i uppdrag att planera samt utreda konsekvenserna för de av arenaprojektet redovisade behoven.

Uppsala Kommun understryker att det är Almtuna IS som även fortsättningsvis har initiativet samt är ägare av projektet, samtidigt som Uppsala Kommun måste fortsätta, att vidare utreda vissa frågor som berör omstruktureringen i området för själva lokaliseringen.

Även om det inte det ekonomiska är helt klart än så är Göran Hartmann på Almtuna IS ändå helt säker på att projektet kommer att bli av.