Foto: Christine Odén/SR
Östhammar

Stadshotellet kan säljas

1:28 min

Före detta stadshotellet i Östhammar kommer troligen inte att byggas om enligt kommunens tidigare planer, utan i stället säljas för att användas som kontor för Svensk Kärnbränslehantering. Det har kommunstyrelsens arbetsutskott nu föreslagit.

Enligt kommunalrådet Jacob Spangenberg ger SKB:s nya kontor 30-50 nya arbetstillfällen och kommunen ska utreda en annan placering av huvudbiblioteket. Men de Östhammarsbor som Upplandsnytt pratat med verkar inte hurra över förslaget.

– Jag tror att hela Östhammar kommer att få slå igen här nere. Jag tycker synd om butikerna som är drabbade, säger en kvinna.

– Det är ju bedrövligt, säger en annan kvinna.

Turerna kring det före detta stadshotellet i Östhammar har varit många. Fram tills nu har det funnits planer på att göra om hotellet till bibliotek, samlingssal, bostäder och kontor. Men alla har inte varit nöjda med det förslaget heller.

– Närboende har överklagat det här helt enkelt och då har det dragit ut på tiden, säger socialdemokraten Margareta Widén Berggren, som är vice ordförande i kommunstyrelsen i Östhammar.

Men räknar ni med att det ska bli lugnare när det gäller kontorslokalerna?

– Ja, då kan man bygga om i befintliga lokaler och då är det inte samrådningsprocesser på samma sätt. Dessutom innebär det här också mycket för vår kommun, man kanske känner att det är trivsamt att ha kontor här och vill flytta hit, säger Margareta Widén Berggren.

Johan Hedman
johan.hedman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista