Lassi Karonen. Foto: Erik Regnström/SR Sisuradio
Rodd

Karonen tar till nya knep

1:16 min

Stjärnroddaren Lassi Karonen, som bor i Uppsala, har de senaste fyra åren jobbat stenhårt för att kunna ta medalj i OS i sommar. Det senaste knepet är en liten inopererad blodsockermätare, som ska få honom att glida in först över mållinjen.

Det finns en del berättelser om Lassi Karonens fantastiska fysik. Men det är klart, har man dom dokumenterat största idrottslungorna i Sverige kanske man får leva med det. 

Man får faktiskt leva med en del andra saker också. Som att träna 800 timmar på ett år, till exempel. Eller som att gå runt med en blodsockermätare under huden i en vecka. För det sistnämnda är faktiskt ett av dom senaste knepen som Lassi tagit till i jakten på medaljerna.

– – Det såg ut som en liten puck, tre centimeter i diameter, som hade en liten tråd som stacks in i magen, säger Lassi Karonen.

Om mindre än tre månader är det alltså finaldags för Dalarnas största medaljhopp i OS, och tiden fram tills dess är full av tävlingar och träningar. Men den stora skillnaden under OS i London kommer bli uppmärksamheten. Rodd är stort i Storbritannien, med tiotusentals åskådare på läktarna.

Martin Eriksson
Radio Dalarna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista