Norrtälje

Fastklämd man på bättringsvägen

0:23 min

Den äldre man som igår hittades fastklämd under ett träd i närheten av Bergshamra, söder om Norrtälje är nu på bättringsvägen, enligt Karolinska sjukhusets presstjänst. Mannen, som är född på 30-talet, hade gett sig ut i måndags för att ta hand om en rotvälta ska ha fastnat under trädet.

Räddningstjänst och ambulans larmades klockan 10.50 på lördagen av mannens grannar, uppger Magnus Borg, räddningsledare vid räddningstjänsten i Rimbo, för TT.

Mannen, född på 1930-talet, hade på måndagen gett sig ut med sin fyrhjuling. Då grannarna inte sett till mannen sedan dess gav de sig ut i skogen för att leta. Till slut fann de honom fastklämd under en rotvälta, mycket medtagen och uttorkad, men kontaktbar.

– Enligt egen utsago gav han sig ut i måndags för att ta hand om en rotvälta, ett träd som blåst omkull, säger Magnus Borg.

– När vi kom till platsen kunde jag konstatera att han satt fast med höger ben under trädet. Förmodligen satt trädet i spänn, och när mannen sågade av det föll roten tillbaka över hans ben, säger Magnus Borg.

Strax innan 11.30 kunde mannen hämtas av en ambulanshelikopter och föras till Karolinska universitetssjukhuset. Sjukhusets presstjänst beskrev på lördagskvällen mannen som allvarligt skadad, men nu men nu ska läget vara stabilt och mannen är på bättringsvägen.

Upplandsnytt/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista