Smycken. Foto: Janerik Henriksson / Scanpix
UPPSALA

Fängelse för hemtjänsttjuv

Den 26-åring som stått åtalad för en mängd stölder då han var anställd inom hemtjänsten i Uppsala har i dag fått sin dom. Mannen döms av Uppsala tingsrätt till två och ett halvt års fängelse för grova stölder och bedrägeri.

Han ska dessutom betala skadestånd till dem som drabbats av hans stölder.

26-åringen hade erkänt alla de 27 stölder han åtalades för och han fälls nu för samtliga, och dessutom fälls han för ett fall av bedrägeri.

Han döms av Uppsala tingsrätt till två och ett halvt års fängelse och ska även betala sammanlagt nära 300 000 kronor i skadestånd till de drabbade.

Stölderna begicks under nära ett och ett halvt års tid mellan 2010 och 2012 hos de gamla och i en del fall också dementa människor han var hemma hos som anställd inom hemtjänsten i Uppsala.

Stölderna gällde framför allt guldklockor, guldarmband, guldringar och andra smycken. 26-åringen hade tidigare dömts för liknande brott då han var anställd inom hemtjänsten i Stockholm.

Bland de drabbade i Uppsala är två dementa 92-åringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista