Pris för stig längs Dalälven

Nora församling i Tärnsjö belönas nu för sitt arbete med att restaurera och sköta den kyrkstig som finns längs Dalälven. Församlingens kyrkstigskommité får årets friluftspris från Upplandsstiftelsen.

Stigen, som går från Skekarsbo och fram till Nora kyrka, är omtyckt av lokalbefolkningen och har med åren även blivit populär även bland långväga vandrare.

Upplandsstiftelsens motivering lyder:
”Genom sitt stora och idoga arbete med att restaurera och bevara kyrkstigen vid Dalälven, mellan Skekarsbo och Nora kyrka, har Kyrkstigskommitén inte bara lyft en gammal tradition utan också givit alla intresserade en god vandringsled i vacker och omväxlande natur med trevliga rastplatser och information om gamla seder och bruk. Stigen är en institution i bygden. Genom enträget arbete under många år har den blivit tillgänglig för många, både för den som vill komma ut i sin närnatur och för den långväga vandraren. Sommartid arrangeras välbesökta aktiviteter runt stigen. Kyrkstigskommittén är en positiv kulturbärare som med små medel når stora resultat.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista