Rallybil (arkivbild). Foto: Micke Fransson / Scanpix

Rally Uppsala blir höstrally

8:12 min

Det blir en fortsättning på publikfesten Rally Uppsala. Nästa år kommer tävlingarna i uppsalatrakten utgöra finalen av Rally-SM. Samtidigt ändrar arrangemanget form från ett vinterrally till ett höstrally. En orsak till det är det luriga vädret under den gångna vintern.

-Som ansvarig var det ganska tuffa beslut vi skulle fatta inom organisationen för att få till det när vintern var som den var i vintras. Vi överlevde det, men vi tycker det här är ett bra alternativ, berättar arrangerande SMK Uppsalas rallygeneral Anders Norstedt.

Även hösten kan vara en tuff utmaning för en rallyarrangör eftersom vägarna kan bli ganska blöta och sliriga av fukt och regn. Men Anders Norstedt känner sig lugn. Eftersom föreningen är ute i mycket god tid, tävlingarna ska äga rum 3-5 oktober 2013, så kommer man hinna få fram de vägar som behövs.

-Jag känner att vi har ett jättebra samarbete med markägare och skogsbolag, säger Anders Norstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista