Norrtälje

Lillemor Broström får Norrtäljes kulturpris

Lillemor Broström, så heter Norrtälje kommuns kulturpristagare i år. Hon har varit ordförande i riksteaterföreningen i Roslagen och ledare i föreningen sånglekerne i många år.

Priset delas sedan 1972 ut till en person eller grupp som gjort förtjänstfulla insatser inom kulturlivet i kommunen.

Kultur- och fritidsnämndens motivering:
"För hennes mångåriga och vitala engagemang för teatern och för kulturfrågor i allmänhet. Som ordförande för Riksteaterföreningen i Roslagen har hon varit aktiv på alla nivåer; hon har besökt förhandsvisningar, bokat in föreställningar, skrivit ansökningar, burit stolar och rekvisita, pratat för sin vara, sålt biljetter, klistrat affischer och slutligen låtit sig beröras av en mängd teaterföreställningar. hon har också varit engagerad i föreningen Sånglekarne. För detta enträgna arbete vill Norrtälje kommun ge Lillemor ett erkännande."

Årets kulturstipendier, om 20 000 kronor, får konstnären/musikern/kulturarrangören Sofia Nystrand och sångerskan Ellinor Videfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".