Uppsala stadsteater. Foto: August Bergkvist / SR

Rekordmånga teaterbiljetter sålda

1:14 min

Rekordmånga biljetter är sålda inför hösten på Stadsteatern i Uppsala. Besökarna har ändrat sina köpvanor menar teaterchefen Linus Tunström.

Just nu pågår repetitionerna inför en av höstens stora publikmagneter. Stämningen är koncentrerad på stora scenen på Uppsala stadsteater. Här repeterass Fanny och Alexander för fullt. Det är en av pjäserna som ska sättas upp i höst. Och inför nästa teatersäsong ser det ljust ut berättar teaterchefen Linus Tunström.
- Vi har redan sålt 14 000 biljetter till höstens föreställningar och det är mer än vad jag kan se att vi har gjort någonsin, säger Linus Tunström.

Det är Linus Tunström som själv regisserar Fanny och Alexander. Han tror att en del av förklaringen till det ökade biljettrycket är att klassiker som den sätts upp. Men han menar också att det handlar om Uppsalabornas vanor:
- Jag tror att det finns en tradition här i stan av att bestämma sig sent och sådana mönster går långt tillbaka. Det är olika i olika städer men vi har jobbat långsiktigt på att ändra det här beteendet och komma ut tidigare med kommunikationen men också att få folk att känna energin och pulsen från teatern. Det konsekventa arbetet ger nu utdelning, säger Linus Tunström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista