Ny idrottshall ska byggas i Tierp

0:58 min

En ny idrottshall ska byggas i Tierp. Det beslutade Tierps kommunstyrelse i går. Den nuvarande idrottshallen vid Centralskolan har hållits stängd sen tre månader tillbaka på grund av fuktskador.

Idrottsundervisningen har i stället hållits utomhus och i andra lokaler. Men nu ska alltså en ny idrottshall byggas, kostnaden beräknas till runt 20 miljoner kronor.

– Den kommer ligga på Centralskolans skolområde. Det primära är naturligtvis att tillgodose skolans behov av gymnastikundervisning, säger Bengt-Olov Eriksson, socialdemokrat och kommunalråd i Tierp.

Den gamla, nu obrukbara, hallen vid Centralskolan är från 1950-talet. I vintras konstaterade man att den är i så dåligt skick att det var skadligt att ha gympalektioner i den eftersom den har stora fukt- och mögelskador.

Nu har en enig kommunstyrelse bestämt sig för att satsa på hallen som kommer vara både elever och föreningsliv till nytta. Bengt-Olov Eriksson nämner framför allt innebandyn som en sport som nu kommer ha större möjligheter att utvecklas i Tierp.

Tills hallen är klar får eleverna räkna med att bussas till andra hallar.

– Eleverna har gymnastikundervisning utomhus nu, men det kommer en vinter också. Då kommer det bli aktuell med bussning av eleverna för att klara gymnastikundervisningen fullt ut, säger Bengt-Olov Eriksson (S).

Mot senare delen av hösten 2013 ska hallen vara klar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista