Cecilia Forss (M).
Uppsala

Erkänner behov av studiebesök på Uppsalaskolor

4:26 min

Uppsalas skolor behöver lära mer av de goda exemplen i stan. Det säger i dag Cecilia Forss, barn- och ungdomsnämndens moderata ordförande, efter Upplandsnytts rapportering från Gottsundaskolan.

Till skolan kommer stadigt studiebesök från både Sverige och Danmark för att se på det framgångsrika arbetet. Men studiebesök från Uppsala är inte så vanligt.

– Jag tror att det är lite varstans så att man gärna gör studiebesök lite längre bort. Men det här är ju för övrigt en arbetsmetod som kommer mer och mer, säger Cecilia Forss (M).

Är inte det lite konstigt att man inte gör det inom Uppsala då, i kommunen?

– Jag tror ändå att man har påbörjat lite av den här processen, men det är mycket man ska tänka på, säger hon.

Finns det något du som ansvarig politiker kan göra för att sätta rotation på det här?

– Jag träffar redan i dag grundskolechefen och vi har diskussioner kring hur vi kan göra det här, och vi pratar inte bara Gottsundaskolan då utan vi pratar ju även om att det finns andra goda exempel i Uppsala också och hur man arbeta för att sprida den här arbetsmetoden, säger Cecilia Forss.

Mona Wahlund
Klara Klintbo Skilje

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista