Husgrunden som Jansson började bygga utan bygglov och sen inte fick bygglov till. Provisoriska väggar har byggts för att skydda grunden. Foto Mårten Nilsson / SR

Fortsatt förtroende för Jansson trots svartbygge

1:10 min

Ordföranden för Centerpartiets Uppsalakrets, Anne Lennartsson, meddelade på torsdagskvällen att hon har fortsatt förtroende för Ingmar Jansson, trots anklagelser om två svartbyggen.

Efter nyheten om Ingmar Janssons (C) påstådda svartbyggen kallades han på torsdagskvällen till ett möte med ordföranden för Centerpartiets Uppsalakrets, Anne Lennartsson.

Efter mötet meddelade Lennartsson att hon har fortsatt förtroende för Jansson.

– Det tycker jag nog, jag kan inte se att han måste lämna sina uppdrag. I alla fall inte än, om det inte kommer fram någonting ytterligare, säger Anne Lennartsson.

Enligt Lennartsson presenterade Ingmar Jansson papper under mötet som visar att han har fått bygglov för sina byggnationer och att det inte är fråga om några svartbyggen.

– Det är inte alls rätt att börja bygga innan man har bygglov, jag försvarar inte det, men det jag kan säga är att i dag har han bygglov, säger Lennartsson.

Frågan ska nu ytterligare utredas i plan- och byggnadsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista