Arkivbild på Kim Bergstrand, Sirius tränare. Foto: Björn Lindgren/Scanpix.

Nu kom första Siriusförlusten

1:16 min

Sirius första förlust i division 1 norra kom i går kväll då laget besökte Eskilstuna. Matchen slutade 1-0 till City och Siriustränaren Kim Bergstrand förklarar vad förlusten berodde på.

– Snabbt förklarat så släppte vi in en fast situation igen.

– Nu har vi släppt fyra mål i serien, alla på fasta situationer. Det är jobbigt. Sedan försvarar sig City väl. Vi skapar tillräckligt för att göra ett eller två mål men i dag ville det sig inte, sade Kim Bergstrand efter matchen.

Det dröjde alltså till nionde matchen i serien till att Uppsalalaget förlorade. Det var en hörna som gick direkt i mål som fällde Sirius. Ska man se det positivt så har alltså laget hittills inte släppt ett enda spelmål i år. Men trots ett spelövertag så lyckades man inte få bollen över linjen på Tunavallen på fredagkvällen. Spelmässigt var definitivt Sirius det bättre laget.

– Ingen spelare gör en helgjuten insats över 90 minuter, det finns perioder när folk gör det bra. Det roligaste var att Christer Gustafsson och Ian Sirelius gör riktigt bra inhopp i matchen, summerade Kim Bergstrand.

Tord Juszczak, P4 Sörmland
tord.juszczak@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista