Bålstabo misstänkt för mord

1:05 min

Den man från Bålsta som misstänks för att ha dödat sin sambo har gripits. Kvinnan kom in till Enköpings lasarett med hjärtproblem i fredags kväll. Hon avled tidigt på lördagsmorgonen.

Mannen anhölls i sin frånvaro under helgen misstänkt för dråp. Vid lunchtid i dag greps mannen i Bålsta. Efter förhör har polisen ändrat brottsrubriceringen till mord. Mannen nekar till anklagelserna.

-Vi misstänker att brott kan ligga bakom dödsfallet och har begärt att en rättsmedicinsk undersökning ska göras, säger kommissarie Christer Nordström, presstalesman på Uppsalapolisen.

Enligt polisen så finns det tecken på yttre våld på kvinnans kropp och därför misstänker man att ett brott ligger bakom hennes död. Det var kvinnans sambo som larmade ambulans. Han påbörjade också hjärt- och lungräddning och fanns också med henne på sjukhuset.
Mannen har tidigare i år misstänkts för att ha misshandlat kvinnan, men han friades från de misstankarna.

Tomas Magnusson
thomas.magnusson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista