UPPSALA

Åtalas för grovt rån

Två män i 20-årsåldern åtalas idag vid Uppsala tingsrätt misstänkta för bland annat grovt rån och försök till grov misshandel. De båda männen ska ha hotat en man med kniv, skallat honom och tvingat av honom hans kläder.

Det var natten mot den fjärde juli som två män ska ha rusat in i en cykelkällare i närhetenav Kvarntorget i Uppsala, där en tredje man befann sig. De två misstänkta rånarna ska ha tryckt en kniv mot mannens hals och tvingat honom ge ifrån sig alla sina värdesaker.

Mannen tvingades också ta av sig alla sina kläder utom strumporna, och sen ta ut pengar från sitt bankomatkort. De två rånarna ska under den här tiden både skallat och slagit mannen, och hotat att döda honom. De ska också ha försökt hugga honom i benet med en kniv, och skurit honom i armen och axeln.

Nu åtalas de båda männen, varav en är en uppsalabo, för bland annat grovt rån och försök till grov misshandel.

Sammanlagt ska rånarna kommit över 15 000 kronor och en mobiltelefon.

Upplandsnytt har pratat med den misstänkte uppsalabons advokat, och enligt honom så varken förnekar eller erkänner mannen brotten. Mannen ska ha varit påverkad av alkohol och droger under kvällen för rånet, och säger sig ha mycket svaga minnesbilder. Därför ifrågasätter han inte att det kan ha gått till på sättet som åklagaren beskriver.

Vi har sökt den andre mannens advokat, men utan framgång.

Reporter:
Tomas Magnusson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista