Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.

Mörkt läge för Enköpings sportklubb

1:41 min

Det går inte så bra för Enköpings sportklubb ESK just nu. Efter två förluster mot IFK Luleå på både borta- och hemmaplan under förra veckan ser det mer och mer ut som om laget kan tvingas lämna sin plats i division 1 norra. Dessutom löper flera spelarkontrakt ut nu i sommar och förhandlingar om förlängningar pågår just nu.

Torgny Carlsson, som varit ordförande i ESK sedan i januari, vill i dagsläget inte kommentera några detaljer.

- Det pågår ett antal förhandlingar och sen får vi se hur dessa slutar.

Lagkaptenen Thom Nodén har definitivt slutat, men Torgny Carlsson hoppas att kunna få behålla andra spelare vars kontrakt nu löpt ut, som till exempel ytterbacken Philip Zamayeri.

- Vi har fortfarande en dialog, så skulle man kunna uttrycka det i det här läget. Så ingenting är klart ännu. I det här läget är alla möjligheter öppna i och med att Thom nu faktiskt har slutat hos oss. Så en översyn av truppen görs nu kontinuerligt och samtidigt tittar vi på hur vi ska klara oss framåt då.

Hur upplever du att stämningen i laget är just nu?

- Det var ju väldigt ledsamt efter den här sista matchen, men samtidigt har vi lovat varandra att komma igen nu till hösten med ny energi efter sommaruppehåll och ledighet.

Blir Siggí Jónsson kvar som tränare i höst?

- Absolut, vi har fullt förtroende för våra tränare så där finns det inga konstigheter.

Det är ju ett ganska ungt lag det här, finns det några fördelar med det?

- Nja, det är väl kanske så att vi saknat någon pappa för laget så att säga. Någon som kan vara någon form av strateg då. Men det är ju som du säger att det är ett väldigt ungt lag, men på sikt ska vi nog också få stil på det.

Funderar ni på att köpa in någon mer erfaren spelare?

- Ja utan att gå in på något så ser vi ju över hela truppen, mer kan jag inte säga i dagsläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista