15-årig pojke från Uppsala omkom i bilolycka

Sent på lördagskvällen omkom en 15-årig pojke i en svår trafikolycka på E 18 utanför Västerås. Åtta andra skadades, varav fem allvarligt.

En 19-årig kvinna, som vårdas i Uppsala, är mycket svårt skadad, enligt Akademiska sjukhuset. En ettårig flicka klarade den våldsamma kollisionen utan kroppsskador.

Ett stort antal ambulanser och en ambulanshelikopter kom till olycksplatsen strax öster om Hälla-motet. Sammanlagt tio personer färdades i de tre bilarna som krockade på motorvägen samband med en omkörning, uppger polisen.

- En 15-årig pojke från Uppsala län omkom, säger Ann-Charlotte Israelsson vid polisen i Västmanland. Fem andra skadades allvarligt, varav två opererades under natten och morgonen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

En 19-årig kvinna kom dit i ambulanshelikopter. Hon fick intensivvård för "mycket svåra skador", enligt sjukhuset. Den andra personen som vårdas i Uppsala har allvarliga skador.

Två läkarlag på Centrallasarettet i Västerås arbetade under natten med att operera och vårda fem andra skadade. En ettårig flicka klarade dock krocken helt utan kroppsskador, och en femåring och en tioåring undkom med lindriga fysiska skador.

Olycksoffren är hemmahörande i Uppsala län, Stockholms län och Västmanlands län, enligt polisen som stoppade all trafik på E 18 i båda riktningarna strax efter olyckan. Men under natten kom trafiken åter i gång.

Håkan Johansson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista