SKUTSKÄR

18-åring anhållen för misshandel

En 18-årig man sitter anhållen för flera fall av misshandel. Mannen greps på lördagseftermiddagen i en lägenhet i Skutskär. I ett av fallen blödde den misshandlade kraftigt från huvudet och fick föras till Gävle lasarett, enligt polisen.

Klockan 16:35 fick polisen larm om att det var stökigt i en lägenhet i norra delarna av Skutskär.

– Den misstänkte har varit inne i målsägandes lägenhet, det var väldigt blodigt i bostaden, säger Mats Öjdahl, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

18-åringen blev våldsam mot polisen när de skulle gripa honom. Mannen som utsatts för misshandeln blödde rikligt från huvudet och fördes till Gävle lasarett, hans skadeläge är oklart.

På plats fick polisen även veta att den misstänkte mannen samma dag ska ha misshandlat och hotat sina grannar. Anmälan på två fall av misshandel har därför skrivits.

Vad som föranledde fallen av misshandel är ännu oklart. Man har varken kunnat förhöra brottsoffret eller den misstänkte.

– Han (18-åringen) är så pass påverkad av alkohol och droger att han är inlåst för tillnyktring, säger Mats Öjdahl, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Den misstänkte mannen är hemmahörande i Skutskär och är inte känd av polisen sedan tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista