Varningsskylt olycka. Foto: August Bergkvist / SR
BJÖRKLINGE

Totalstopp när sex bilar krockade på E4:an

Det blev totalstopp på E4:an ett par mil norr om Uppsala vid lunchtid i dag på grund av en trafikolycka med sex bilar inblandade. Troligen orsakades seriekrocken av att en första bil voltade på vägen, enligt räddningstjänsten. Fyra personer skadades så pass att de fick åka ambulans till sjukhus.

– Det var lite kaosaktigt. Fem bilar som stod på motorvägen - och en som stod vid sidan av. Så det var helt stopp när vi kom fram, säger Holger Petersen som var insatsledare från räddningstjänsten på plats.

Hur allvarligt skadade var de sex bilarna?

– Det var allvarliga skador. Samtliga sex bilar var tvungna att bärgas på platsen. De gick inte att köra helt enkelt.

Hur klarade sig personerna som satt i bilarna?

– De klarade sig riktigt bra. Det var mest plåtskador. Det såg allvarligt ut - men de hade klarat sig bra.

Fyra personer fick föras till sjukhus med ambulans. Den som klarade sig sämst var en man som satt i baksätet på bilen som voltade.

– Där kan man befara att det var nån rygg- eller nackskada.

Enligt de som var inblandade i krocken var det en bil som voltade som orsakade seriekrocken.

– Uppgifterna var att en bil voltade och sen stannade en bil. Sen blev det lite häftiga inbromsningar som gjorde att de körde in i varandra. Det kanske var mycket trafik just då.

Men de flesta personerna klarade sig hyggligt?

– Ja, det måste man säga. När man har så många bilar inblandade och elva personer så måste man säga att de klarade sig riktigt bra, säger insatsledaren Holger Petersen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista