Arkivfoto: Janne Blomqvist SR

Nystart för Sirius ikväll

"Det känns viktigt att få spela hemma"
1:21 min

Ikväll startar fotbollens division 1 för herrar om efter fyra veckors uppehåll. Vi plingade på hemma hos Sirius-målvakten Jonas Bylund för att kolla läget inför kvällens match hemma mot Västerås SK.

– Vi hade en uppstart runt den 29:e, med ett träningsläger i Norrtälje. Vi har fått in lite nya spelare och vi har nu lärt känna varandra och byggt på det som behövs inför omstarten, säger Jonas Bylund.

Vad har du gjort under upphållet?

– Vi hade ju tretton dagar där och den får man ju tillägna sin familj.

I slutet av förra säsongen hade ni en hel del bortamatcher på rad, men nu har ni många hemmamatcher istället. Hur känns det?

– Det känns naturligtvis bra. Vi är av tradition starkare hemma på studenternas, så det känns viktigt att få spela hemma.

Vad tror du om era chanser att gå upp nu?

– Ja naturligtvis, det är det vi siktar på. Det är bara fyra poäng det rör sig om så det finns all möjlighet att fixa det.

Vad hoppas du på inför ikväll då?

– Det blir ju en tuff match mot Västerås, det är alltid tajta matcher mot dem. De är ett bra jobbande lag. Jag hoppas att det kommer lite folk och att vädret är med oss. Jag hoppas också på en bra match och en 2-0 seger, säger målvakten Jonas Bylund.

Sanna Richter
sanna.richter@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".