Kim Bao på planen. Foto: Privat
Uppsala

Sävjakille i dokusåpa med fotbollskändisar

"Jag såg det som en kul grej"
0:40 min

Att få träna med fotbollslaget Real Madrid är nog mångas dröm. För Kim Bao från Sävja, utanför Uppsala, har den blivit verklighet - och på ett lite ovanligt sätt.

Han växte upp i Sävja, flyttade till Singapore för att studera företagsekonomi - där sökte han till en dokusåpa om fotboll - som i sin tur ledde fram till resan till Madrid:

– Jag fick bara reda på att det skulle vara en uttagning för en reality show i Singapore och jag tänkte varför inte? Jag har ju spelat forboll på relativt hög nivå hemma och jag såg det som en kul grej. Jag hade först ingen tanke med det hela men sen så gick det som det gick helt enkelt, och det känns väldigt stort.

Nu ska du plötsligt träna med Ronaldo och grabbarna där?

– Vi kommer att träna fyra dagar i rad under José Morinho. Jag vet inte hur mycket vi kommer att få träna med A-lagsgrabbarna men det ska bli kul att få träffa dem. Det är stort bara att få åka dit, säger Kim Bao från Sävja.

Sofia Kottorp
sofia.kottorp@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".