Nu utreds lämpligheten med vissa polisers engangemang för vargar

Polis: ”Den typ av människor som jag umgås med är inte den typen”
0:39 min

Vi har tidigare rapporterat om organisationen APU, som bland annat består av poliser som vill skydda vargarna i norra Uppland mot tjuvskyttar. Nu utreds det om det är en bisyssla som är förenlig med polisyrket.

Men Tomas Karlsson, befäl vid Norrtäljepolisen och aktiv inom APU, tillbakavisar allt påstått samröre med den anonyma och våldshetsande internetsajten PTP:

– Absolut inte, det har jag ingen som helst kännedom om och det vore helt absurt. Den typ av människor som jag umgås med, och delar tid i skogen med är inte den typen av aggressiva Facebook-riddare.

Samtidigt så finns det ju medborgare som säger att de inte har något förtroende för den lokala polisen just för ert engangemang i APU. Kan du förstå det?

– Nej det kan jag inte därför att jag i egenskap av APU:are inte har träffat någon, varken i skogen eller privat, som har haft någonting dåligt att säga om oss, säger Tomas Karlsson, gruppchef vid Norrtäljepolisen och aktiv inom APU.

Ulf Bungerfeldt
P4 Radio Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".