Från delfinalen där Chris Michols gick vidare. Foto:Thomas Artäng/SR

Tog sig inte hela vägen till Svensktoppen

Chris Michols intervjuas av Thomas Artäng och spelar live i studion
14 min

Uppsalabon Chris Michols var en av de som siktade på segrarplatsen bland de åtta finalisterna när P4:s musiktävling Svensktoppen nästa avgjordes på Liseberg i Göteborg i dag. Men vann gjorde Terese Fredenwall från Stockholm.

Terese Fredenwall från Stockholm kammade hem segern i Sveriges Radio P4:s musiktävling Svensktoppen nästa. Som vinnare får hon en plats som utmanare på Svensktoppen och erbjuds även en plats i Melodifestivalen 2013.

Chris Michols tog sig till finalen som avgjordes på Lisebergs stora scen i dag, men kammade alltså inte hem segern. Så här sa han innan finalen var avgjord:

– Alla i bandet ser fram emot det jättemycket.

Vad tror du om dina chanser?
– Jag har ingen aning. Man hoppas att man får publiken med sig. Hoppas att Uppland ställer upp och röstar på sitt bidrag.

– Det är klart att man vill vinna. I en sådan här tävling finns det bara en plats och det är förstaplatsen.

Annars då: vem är du?
– Jag är 32 år, jobbar som företagare och har skrivit musik i 18 år. Jag har en son och ett till barn på väg. Jag bor i Kungsängen i Uppsala.

Hur började det med musiken?
– Det började i högstadiet. En kompis som spelade gitarr lärde mig de första tonerna i "Theme from the Godfather". Sedan lärde brorsan mig introt till "Paradise city" med Guns N' Roses och sedan var jag fast.

Thomas Artäng
thomas.artang@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".