Avled efter att ha fått järnbalk över sig

Den man som i förmiddags fick en flera ton tung järnbalk över sig vid ett villabygge i Odensala i Sigtuna kommun avled nu under eftermiddagen på sjukhus av sina skador. Polisen kommer att utreda det här som en arbetsplatsolycka. De har spärrat av bygget och hoppas kunna göra en undersökning av platsen i morgon tillsammans med Arbetsmiljöverket.

Det som hände var att två personer skadades, den ena allvarligt, efter att en flera ton tung järnbalk fallit ner vid ett villabygge i Odensala på förmiddagen idag.

Den ene mannen klämdes fast under balken och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus med livshotande skador, medan den andre ska ha klarat sig med lindrigare skador, enligt Räddningstjänsten.

Det är fortfarande oklart vad det var som orsakade olyckan, men de båda skadade ska ha jobbat på bygget och polisen ska nu alltså utreda vad som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista