Foto: Jurek Holzer/Scanpix

Ytterligare förseningar för förskolor

Helena Lindblad: ”De här uppgifterna har jag fått nu”
1:23 min

Nu väntas ytterligare förseningar innan de nya så kallade förskolemodulerna kan stå färdiga i Uppsala. Det här betyder att det kan dröja en bra bit in i mars nästa år innan de första är inflyttningsbara för barnen.

Skälet till att tidsplanen spricker igen är enligt Helena Lindblad, chef för Uppsala kommuns skolfastigheter, att beslut om bygglov drar ut på tiden.

– Det kommer att bli förseningar på sex-sju veckor, säger Helena Lindblad, chef för Uppsala kommuns skolfastigheter.

Som bekant är det ett stort behov av nya förskoleplatser i Uppsala. Och nu ska det alltså byggas moduler för att täcka upp för det här. Å då krävs det bygglov.

På Helena Lindblads avdelning hade man hoppats att det skulle fattas beslut om de här byggloven på plan- och byggnadsnämndens möte i torsdags.

Men så blev det inte eftersom ärendena inte var färdigberedda. Nu väntas frågan istället komma upp i början på december. Å det här leder till ännu mer förseningar.

Kommunen har tidigare lovat att ett femhundratal nya förskoleplatser ska finnas färdiga i början av januari 2013. Men den planen höll inte, och det nya budet blev då tidigast februari. Men nu spricker alltså den planen också. Sex sju veckors ytterligare försening betyder att den första modulen kan komma vara inflyttningsbar i mitten/slutet av mars.

kina.pohjanen@sverigesradio.se


thomas.magnusson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".