Svartrot med smetana och rom. Foto Christina Jansson

Christina bjuder på fattigmanssparris

Även om det är slutet på både månaden och lönen så kan man fortfarande lyxa till det med något riktigt gott. Christina lagar helgens bästa middag på svartrot, eller fattigmanssparris.

Svartrot med smetana och rom

Skala svartrot och dela i 1,5 dm långa bitar. Låt den färdigskalade svartroten ligga i kallt vatten, då den lätt missfärgas. Koka i lättsaltat vatten i 15-16 min, eller tills de med en potatissticka känns genomkokta. Rör under tiden ihop 1 dl smetana med rivet skal från 1 cm, lite pressad citronsaft samt salt och svartpeppar. Servera de nykokta svartrötterna tillsammans med smetana och rom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".