Roslagsförfattaren Johan E Sköld deckardebuterar. Foto: Elin Roumeliotou, SR Uppland.

Mord och mysterier från Rimbo

Johan E Sköld, Upplandsprofil
15 min

Veckans Upplandsprofil är 53 år, bor med fru och två barn i Rimbo och där har han en egen traktorgrävare på gården. Han tycker att älgjakt egentligen är ganska tråkigt men har ändå skjutit en sju-åtta älgar i sitt liv. Han röker kött och fisk i sitt eget rökeri och ett år fick han en stroke på sin födelsedag. Nu har han skrivit en hel serie böcker som -liksom han själv- rotar runt djupt nere i Roslagsmyllan.

- Det är häftigt att se boken klar! Det är inte i närheten av att få mina två barn men ändå som när jag var liten och min hund fick valpar, säger Johan E. Sköld.

"I herrans namn" är den första i en hel serie om samma personer runt den lilla orten Sonö, nära Bloka där Johan E. Sköld själv är uppvuxen. Han använder både miljöer och personer i sin närhet och hans egna barns skola har inspirerat till det internat som finns i första boken.

- Dom tycker det är jättekul! I nästa bok kidnappas min yngsta dotter, hon och hennes kompis är jättestolta, säger Johan E. Sköld.     

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".