Polisen spärrade av fabriksområdet i Storvik där mannen hittades. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Man hittades svårt skadad i lagerlokal

Polisen:”Vi vet inte vad som hänt mannen”
1:10 min

En 32-årig man från Uppsala hittades med livshotande skador i en lagerlokal i Storvik utanför Sandviken i går eftermiddag. Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till mord alternativt grov misshandel. Men vad som hänt mannen är fortfarande ett mysterium.

– Vi vet fortfarande inte vad som hänt mannen utan vi får prata med allmänheten och hoppas få in tips, säger Gävleborgspolisens presstalesperson Mikael Hedström.

Det var vid kvart i tre igår eftermiddag som polisen fick in ett samtal från en person som hade hittat en hög med blodiga kläder utanför en lagerbyggnad i Storvik. När polisen kom fram hade allmänheten på platsen redan funnit 32-årigen med mycket svåra huvudskador inne i lokalen.

32-åringens skador är allvarliga men just nu är hans läge stabilt. Pågrund av mannens tillstånd har polisen inte kunnat förhöra honom.

Vet ni varför den här mannen i från Uppsala befann sig i Storvik?

– Ja, vi vet omständigheterna kring varför han befinner sig där men det vi försöker kartlägga är vad som hänt under kvällen, säger Mikael Hedström.

Vad gjorde han i Storvik då?

– Han har kontakter och han arbetar i Storvik, så mycket kan jag säga.

Brottsrubrisering är alltså försök till mord alternativt grov misshandel, men polisen utesluter inte att det kan vara en olycka.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".