Marie-Louise Ekholm och Claes-Göran Alm från GUB, Sture Jonsson UL och kommunalråd Stefan Hanna (C). Foto Sanna Richter SR
Uppsala

Linje sju kör förkortad tur minst två veckor till

6:06 min

Uppsala kommun ska klippa ner buskage och förbättra belysningen vid de sista hållplatserna för busslinje sju i Gottsunda. Först när det finns en ordentlig plan på hur och när det ska göras så kommer bussarna stanna på hållplatserna igen.

Tidigare i höst utsattes flera bussar på linje sju av stenkastning när de kom till de sista hållplatserna i Gottsunda. Sen dess, i en dryg månad, har sjuan kört en förkortad tur och vänt vid Gottsunda centrum på kvällarna.

Men nu verkar en lösning vara på gång - om kommunen klipper buskar och sätter upp bättre belysning så är tanken att bussarna ska börja köra hela sträckan om två veckor. Idag klev både politiker, tjänstemän och chefer från bussbolagen på just en buss för att prata om läget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista