Sportlovskrabbelurer. Foto: Christina Jansson

Krabbelurer i snödrivan

Christina ger fikatips som passar lika bra till sportlovsutflykten som till skid-vm hemma i soffan.

Sportlovskrabbelurer

1 st ägg
0,5 dl socker
0,75 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver 

Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner mjölk, mjöl, bakpulver och en nypa vaniljpulver. Stek i smör på häll över eld eller inomhus i plättlagg/stekpanna, ca 2-3 min per sida. Den som vill lyxa till det vänder sina nystekta krabbelurer i kanelsocker (2 msk råsocker, 0,5 tsk kanel, lite nystött kardemumma).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".