Foto: Åsa Isaksson/Livsmedelsverket

Uppsala kommun gör inga egna köttester

Björn Carlsson affärsområdeschef
6:02 min

- Vi har en bra koll och vi har omfattande kontakter med våra leverantörer. Men vi gör inga egna tester själva, säger Björn Carlsson, affärsområdeschef för kost och restaurang i Uppsala kommun.
Hör besöket på Livsmedelsverkets laboratorium där många matprover nu görs.

- Vi analyserar hundra prover, berättar Ylva Sjögren-Bohlin på Livsmedelsverket.
Uppdraget är att se vilket kött som produkterna innehåller. Förutom hästkött så undersöker de också om det finns griskött i produkter som inte deklarerar att de innehåller gris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".