Jessica Eriksson och Malin Högström på Erasteel i Söderfors. Foto: Elin Roumeliotou/SR

Erasteel: "Offensivt högskoleutbilda personal istället för nyrekrytera"

"Det roliga är personal som vill någonting"
4:58 min

Söderforsföretaget Erasteels nya satsning på att högskoleutbilda delar av sin personal tar allt fastare form. Ungefär 15 av de anställda ska de närmaste åren få chansen till högeskoleutbildning inom ämnen som har samband med företagets verksamhet, och under utbildningstiden får de behålla 70 procent av lönen. Två som nappat på erbjudandet är Jessica Eriksson och Malin Högström.

– Jag hade redan tidigare tänkt plugga och läsa upp gymnasiebehörighet. Sedan kom den här möjlighteten. En guldchans! Den här möjligheten får man aldrig igen, säger Jessica som ska läsa maskin-eller materialinriktning.

Malin Högström har redan börjat plugga på högskolan i Gävle.

– Jättebra, det här betyder jättemycket för mig som har familj och inte skulle kunna plugga annars. Framtiden ser ljus ut.

Mats Hjerpe är personalchef på Erasteel i Söderfors. Han säger att över 100 medarbetare är över 55 år och att företaget inte ser någon risk med att det inte kommer finnas kvalificerade tjänster att tillsätta i framtiden.

– Behovet av välutbildad personal ökar hela tiden och som komplement till att externrekrytera personal så tycker vi det är offensivt att utbilda vår egen personal, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".