Catharina Elmsäter Svärd och Peter Egardt. Foto: Elin Roumeliotou P4 Uppland

"Tåget går i tid år 2020"

Catharina Elmsäter Svärd: ”Det är det här som är den stora utmaningen”
5:24 min

Idag är infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd (M) på besök i Uppsala för att tala om infrastrukturen i länet tillsammans med bl.a landshövding Peter Egardt. Och det handlar inte minst om situationen för alla de som pendlar med tåg. och på frågan om när tåget kommer gå i tid svarar ministern: år 2020.

– Ja, alltså det är det här som är den stora utmaningen. Jag skulle kunna säga 2020 men det är inte tiden ikväll utan kanske år 2020. Men under tiden blir det bättre och bättre. Just nu har vi från regeringen och Trafikverket extra fokus på storstadsregionerna och arbetspendlingen för det stör så mycket både för den enskilde men också för samhället i stort.

Men ska det vara så? Är det rimligt att det ser ut som det gör 2013?

– Nej, vi tycker ju inte det. Därför har vi höjt upp anslagen med över 20 procent för att få till underhåll och utbyggnation. Och i det här området är det extra tydligt att det behövs också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".