Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Finalist i Årets bartender satsar på färsk frukt

Publicerat fredag 8 mars 2013 kl 10.46
Bartendern Murat Tas har gärna vindruvor och kiwi i sina isbitar
(7:26 min)
1 av 2
Murat Tas på Taco bar i Uppsala har gått till final i Årets bartender 2013. Foto: Klara Klintbo Skilje/SR
2 av 2
Drinken med passionsfrukt och mynta som Murat hoppas ska göra honom till Sveriges bästa bartender. Foto: Klara Klintbo Skilje/SR

Ända sen 400-talets romarrike har det behövts människor som vet hur en en dryck ska levereras över bardisken. En konst som sedan har förfinats genom åren och som det nu tävlas för fullt i. P4 Morgon hälsade på hos en av dem som har gått till final i årets upplaga av tävlingen Årets bartender.

Murat Tas tipsade P4 Morgon om att göra klassiska drinkar som Mojito eller Cosmopolitan men med färska frukter i. Han visade även hur man genom att klappa myntan får fram aromen ordentligt. Hans bästa alkoholfria drink består av passionfrukts- och apelsinjuice, Grenadin (granatäpplejuice) och Club soda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".