Lars Olsson, Siriussupporter, hoppar över finalen på Friends arena. Foto: Martin Hult/SR

Supporter står över bandyfinal under tak

Bandysupporter: ”Tror inte det blir någon stämning”
1:26 min

I 22 år hade Uppsala SM-bandyfinalen. Men den här helgen bryts den traditionen när finalmatchen spelas för första gången under tak - i Friends arena i Solna, Stockholm. Men det är inte alla som gillar det.

I dag avgörs herrarnas bandyfinal då Hammarby och Sandviken möts. Det väntas bli publikrekord och 40 000 åskådare på Friends Arena i Solna. Men Lars Olsson som är ordförande för uppsalalaget Sirius supporterklubb tänker inte se bandyfinalen på plats.

– Nej, jag har inte möjlighet. Och ingen större lust heller. 

Varför inte?
– Jag följer mest Sirius. Men jag tycker att det är jättesynd att de har flyttat finalen till den där stora arenan. Det förstör mycket av det som varit unikt med bandyfinalen.

Utevädret påverkar. Man tar med sig sin bandyportfölj. Det är vad Lars Olsson menar kommer att försvinna. Men också stämningen på läktarna.

– Bandyn är en klassisk sport som har haft mycket traditioner. De ser man i städer som Västerås och Sandviken att de försvinner. De har tappat supportrar och det sjungs mycket mindre på läktarna, säger Lars Olsson.

Det blir publikrekord i bandy då Hammarby och Sandviken möts på Friends Arena i Stockholm.
– Men jag tror inte att det blir någon stämning, säger Lars Olsson, ordförande för Västra sidan Sirius supporterklubb.

I Uppsala kan du följa finalen på storbild på Dragarbrunnstorg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".