Beijer Alma-bolag expanderar i Tyskland

Industrikoncernen Beijer Alma med huvudkontor i Uppsala expanderar. Dotterbolaget Lesjöfors AB, som tillverkar fjädrar, har köpt det tyska fjäderbolaget S&P Federnwerk. Fabriken, som ligger i Herdorf, tillverkar fjädrar till olika fordon, framförallt jordbruksmaskiner.

– Förvärvet stärker Lesjöfors positioner ytterligare i Tyskland och Centraleuropa. Det tillför nischprodukter som väl kompletterar Lesjöfors övriga verksamhet. S&P:s komponenter för jordbruksmaskiner har en betydande global marknadsandel, säger Kjell-Arne Lindbäck, koncernchef i Lesjöfors.

– Det är mycket glädjande att vi kunnat genomföra detta företagsköp. Förvärvet av S&P Federnwerk är ytterligare ett steg i arbetet med att skapa en ledande position på den tyska marknaden som är den överlägset största fjädermarknaden i Europa. Efter förvärvet omsätter Lesjöfors cirka 600 Mkr i Tyskland, vilket gör landet till den enskilt största marknaden för företaget, säger Bertil Persson, Beijer Almas koncernchef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".