Sjukvårdsteamet prisat av Uppsala kommun

Sjukvårdsteamet i Uppsala har i dag utsetts till Årets goda arbetsplats 2012. Teamet arbetar med avancerad hemsjukvård för svårt sjuka patienter. Enheten utmärker sig med bland annat starkt engagemang hos personalen och en bevisat hög kvalitet i utförandet.

Vid lunchtid i dag överraskade kommunstyrelsens ordförande Fredrik Ahlstedt (M) med en gåva på 25.000 kronor.

-
Kommunstyrelsen beslutade under våren 2009 att inrätta utmärkelsen, Årets Goda Arbetsplats, som ett led i kommunens mål att vara en attraktiv arbetsgivare. En del av detta arbete handlar om att lyfta fram och synliggöra arbetsplatser som kan uppvisa särskilt goda resultat. Medarbetare i kommunen har själva kunnat nominera sina arbetsplatser till utmärkelsen, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Ahlstedt (M).

Juryns motivering:
”Med kompetens, respekt, omtanke och engagemang arbetar Sjukvårdsteamet med avancerad sjukvård i hemmet, till svårt sjuka patienter, under dygnets alla timmar. Med lyhördhet för både patienters och närståendes behov skapas de bästa förutsättningarna för goda möten och god vård på den enskildes villkor. Sjukvårdsteamet sätter patienten i centrum på ett naturligt sätt, involverar och stödjer närstående.

Det ansvarsfulla medarbetarskapet i förtroendefullt samspel med ett öppet och tydligt ledarskap ger starka resultat i medarbetarundersökningen. Arbetsplatsen stimulerar alla till att arbeta på toppen av sin kompetens. En god ekonomi, bevisat hög kvalitet i utförande av uppdraget, i kombination med ett starkt engagemang hos såväl medarbetare som ledare, gör att kommunstyrelsen vill belöna det angelägna arbetet som Sjukvårdsteamet utför genom att överlämna utmärkelsen Årets Goda Arbetsplats 2012”.

Utmärkelsen har delats ut av Uppsala kommun sedan 2009.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".