Ungdomsboende i Sigtuna totalförstört i brand

Boendets VD: ”Hoppas kunna fortsätta vården”
2:17 min

Ett ungdomsboende i Venngarn utanför Sigtuna eldhärjades i natt. De boende evakuerades och ingen kom till skada. Det gamla trähsuet brann ner till grunden och under sena eftermiddagen pågick fortfarande släckningsarbetet. Polisen utreder händelsen som mordbrand, men det finns inger just nu som pekar direkt på att branden skulle vara anlagd.

Ungdomshemmet är Räddningstjänsten larmades om branden vid ett-tiden på natten av en boende på hemmet. Branden som totalförstörde ungdomshemmet rubriceras som mordbrand av polisen som kommer göra en tekniskundersökning av huset då den glödbrand som fortfarande på eftermiddagen pågår har slocknat.

På ungdomshemmet bodde pojkar i åldern 14 till 18 år. De evakuerades allihop utan att skadas av branden.

– Just nu bor pojkarna på ett hotell och vi har redan börjar kolla på två tre olika fastigheter för vår verksamhet. Det är min förhoppning att pojkarna kommer kunna flytta in ett nytt hem innan påsk. Om det blir ett temporärt eller permanent boende är just nu för tidigt att säga, berättar bolagets VD Björn Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".