Foto: Christer Engqvist/SR

"Man tänker: nej det får inte ske"

Uppsalapolisen "Oerhört brutalt"
1:45 min

Polisen har fortfarande ingen gripen eller misstänkt för skotten som avlossades mot ett par ordningsvakter i Gottsunda centrum i Uppsala igår.

Boende i Gottsunda som P4 Uppland har pratat med har uttryckt både oro och ilska över de skott som igår kväll sköts mot de båda väktarna. Efter en längre period av lugn kom skotten som en chock för de flesta.

Uppsala polisens presstalesperson Christer Nordström menar att väktarna hade tur.

– Dom hade kunnat bli allvarligt skadade eller dödade. Det är uppenbart att väktarna befann sig i en mycket farlig sitationen när de passerade den här gången, säger Uppsala polisens presstalesperson Christer Nordström.

Ett ögonvittne har uppgett att hon har sett en ensam person springa från platsen till en bil där det satt en ensam förare.

– Det är vår uppfattningen att den här gärningsmannen har stått och lurpassat på äktarna. Tillvägagångssättet är oerhört brutalt och rått, säger Christer Nordström

Ove Jansson, vd för Uppsala Kommun Fastighets AB, fick veta vad som hänt då bostadsförvaltaren ringde.

– Man tar ett djupt andetag och tänker nej det får inte ske. Det har varit så bra i Gottsunda under så lång tid och det behövs så lite för att förstöra det man bygger upp.

Vad tänker du om det inträffade?

– Det viktigaste är att ingen kom till skada men att det finns personer som kan göra så här, det är skrämmande.

Hur reagerar hyresgästerna?

– Alla tycker naturligtvis att det är fruktansvärt, det är inget man vill ska förekomma där man bor eller verkar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".