Foto: Anders Wiklund

Vin i P4: Choklad + vin

Vin i P4: Choklad och dryck
7:08 min

Anna Nilsson avslöjar (enligt henne) en gudomlig kombination. Hon tipsar också om drycker till efterrätter.

Chokladsemifreddo med apelsinsmak + Moscatel de Setúbal (nr 8117), 59 kr (375 ml)
Ett riktigt sött starkvin från Portugal med mycket stor både doft och smak. Man hittar brända toner, inslag av fat, apelsin, sultanarussin, muscovadosocker och dadlar.
Passar perfekt till semifreddon om man river i lite apelsinskal eller byter ut lite av chokladen till mjölkchoklad med apelsinsmak. En helt gudomlig kombination!

Praliner + Barão de Vilar, 10 Year Old Tawny (nr 8005), 99 kr (375 ml)
Ett sött portvin (också det från Portugal) med ljus, tegelröd färg. I doft och smak hittar man toner av fat, dadlar, romrussin, nötter och choklad.
Jättegott till lite mörkare praliner, även de med olika fyllningar.

Vit chokladmousse med jordgubbar + Nivole (nr 7787), 74 kr (375 ml)
Ett sött, pärlande vin från Piemonte i Italien. Det är gjort på druvan Muscat blanc à petits grains och får därför blommig och något man brukar kalla för druvtypisk smak där man hittar inslag av päron, ananas, honung och fläder. Ett ljust vin till en ljus dessert!

Alkoholfritt
Peach Pearl (nr 1949), 28 kr
En alkoholfri cider som främst smakar persika. Det är sött och passar bra till den vita chokladmoussen med jordgubbar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".