Segerjubel då Fyrisfjädern vann 13:e raka SM-guldet Foto: SR

Fyrisfjädern vann 13:e SM-guldet

PG Jönsson: "Värdig motståndare"
2:01 min

På tisdagskvällen lyckades Fyrisfjädern från Uppsala ta hem det 13:e SM-guldet på 14 år i badminton. Laget vann med 4-2 i matcher efter att Artem Poctharev vann sin singelmatch efter ett tredje avgörande set.

Fyrisfjädern inledde starkt i den ena herrdubbeln där Tim Foo och Richard Eidestedt vann i två raka set med siffrorna 21-12, 21-6. Kista kom tillbaka i mixdubbeln där Amanda Högström och Joel Johansson besegrades i två raka set.

Larisa Griga återtog sedan ledningen för Fyrisfjäderns räkning då hon vann med setsiffrorna 21-8, 21-9. Sedan var det dags för den andra herrdubbeln där Fyrisfjädern ställde upp med Joel Johansson och Fu Jin Long. Det resulterade i en utökad ledning för Fyrisfjädern till 3-1 i matcher efter setsiffrorna 21-19, 21-15. Kista kom tillbaka och vann damdubbeln med setsiffrorna 17-21, 18-21, men det räckte alltså inte för att besegra ett stakt Fyrisfjädern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".