Astrid Hasselqvist. Foto: Sanna Richter / SR

Äldre riskerar att missa UL-s rabatt

3:14 min

Just nu kan alla över 65 år få rabatt på årskortet för seniorer. Men UL har bara skickat ut information om det till dem mellan 65 och 80 år. Diskriminerande och orättvist tycker 81-åriga Astrid, visar på lyhördhet för tidigare kritik säger ULs Sture Jonsson.    

Varken 81-åriga Astrid Hasselqvist eller hennes jämnåriga väninna har fått erbjudandet om rabatten, men det har deras 80-åriga kompis.

- Det tycker jag är fel, vi vill väl också åka buss! säger Astrid Hasselqvist.  

Rabatten är på 300 kronor och gäller om man köper Upplands lokaltrafiks årskort för seniorer, det kan alla över 65 år. Men informationen om det och den talong som ska fyllas i vid köpet har alltså bara skickats ut till dem mellan 65 och 80 år.

- Det valet har vi gjort eftersom vi tidigare gjort utskick till alla och fått kritik från framförallt dem som är över åttio. Även från barn till dem som är äldre, och de har sagt "varför skickar ni det här till mig, jag kan inte åka buss!", säger Sture Jonsson från UL.  

Han tycker att de nu har tagit till sig av kritiken och därför valt att inte skicka till dem äldre än åttio år.

- I det här fallet får vi kritik hur vi än gör, men det viktiga är ju att rabatten gäller även för dem över åttio, säger Sture Jonsson.

Och hur gör man då om man vill ha tag på foldern?

- Antingen kan man hämta en folder på ett UL-centern eller ringa så skickar vi en så ordnar det sig direkt, säger Sture Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista