1 av 2
Christer Nordström på Uppsalapolisen. Foto: Sanna Richter /SR
2 av 2
Porten där det avlossades ett skott i Flogsta igår. Foto: Christer Engqvist/SR

Många skottlossningar i Uppsala i år

4:49 min

Igår kväll sköts ett skott mot en man i Flogsta. Det är den sjätte skottlossningen i Uppsala i år och Uppsalapolisens Christer Nordström är oroad över utvecklingen. Trots att polisen har mycket information är ännu ingen gripen för någon av årets skottlossningar.

- Det oroar också polisen att det skjuts på flera håll i vår kommun, säger Christer Nordström.

Det finns ännu varken motiv eller någon misstänkt för skjutningen i Flogsta igår, mannen som besköts är inte heller tidigare känd av polisen och han ska förhöras ytterligare.

Bara i år har två personer blivit skjutna i benet, två gånger har polisen larmats till skottlossning i luften där man också hittat tomhylsor, för två veckor sen sköts flera skott mot väktare i Gottsunda centrum, och nu igår ett skott mot mannen i Flogsta. Sex skottlossningar på fyra månader, och ännu finns inga gripna.  

- Svårigheterna är att utreda det här. Några av skjutningarna handlar om sånt som sker i kriminella kretsar, och där har vi problemet att ingen vill berätta, inte ens de som har blivit skjutna, säger Christer Nordstöm. 

- I några fall är vi nog ganska klara på vad som har hänt men vi måste hålla inne med det eftersom vi ännu inte har några misstänkta eller gripna, säger han.

Polisen ser ändå ingen anledning att varna allmänheten men uppmanar alla att höra av sig till polisen om man har information om något som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista