Enligt Elsa Fries finns det inget alternativ. Vi är tvungna att ändra våra matvanor om den här planeten ska finnas kvar. Foto: Julia Kauta Koyate/SR

Uppsaladebattör: Att välja bättre mat behöver inte bli dyrare

8:05 min

Finns det något vi pratar mer om i vår vardag än mat? Hälsosam mat, fet mat, lyxmat och vardagsmat. I dagens P4 Morgon pratar vi om huruvida det är plånboken eller samvetet som styr när vi köper mat. Kocken och debattören Elsa Fries ger sina bästa tips för hur vi kan äta om vi vill bli mer miljövänliga.

– I dag bärs inte maten av sina egna kostnader. Om man väljer onaturligt billig mat så är det någon annan i produktkedjan som har fått betala kostnaden i form av miljöförstöring, dåliga produktionsförhållanden eller dålig djuretik, säger Elsa Fries från tankesmedjan Dyrare mat nu!

Uppsalabon Elsa Fries är kock och debattör och medverkar i ikväll i ett samtal om mat och miljöpåverkan på Berns salonger i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista